Jarné tipy na výlety: Amazonská príroda, umenie, gigant na Dunaji i vzácna architektúra

ta3/Henrieta Mihalková
29.4.2023 00:00

Ortuť teplomera sa v posledné dni vyšplhala o čosi vyššie a mnohí už začali vyťahovať zo skríň krátke rukávy a šortky. Ak neotužujete, na kúpanie sa v jazerách či štrkoviskách to zatiaľ ešte nevyzerá. Vode však nemusíte dať úplne košom, okolie jazier či riek ponúka skvelé tipy na výlety. Kam sa vybrať na západnom Slovensku?

Jarné tipy na výlety: Amazonská príroda, umenie, gigant na Dunaji i vzácna architektúra
TASR/Jaroslav Novák

Cez bratislavské mosty

Súčasťou rozsiahlej siete cyklotrás na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sú aj chodníky, ktoré vedú cez bratislavské mosty. BSK má na svojom území vyše 900 kilometrov cykloturistických trás. Mnohé z nich sa nachádzajú v hlavnom meste, kde v posledných rokoch výrazne vzrástol dopyt po bezpečných a ekologickejších variantoch dopravy.

Spraviť si cyklovýlet popri rieke môžete cez Lužný most. Jeho názov je odvodený od lužných lesov lemujúcich tok rieky. Okrem zelene sa naskytnú aj výhľady na hausbóty. Pokračovať na bicykli môžete až na Most Apollo, Most SNP, Starý most - promenádou popri električkovej trati až do Petržalky alebo Starého mesta. Možností je, samozrejme, oveľa viac, záleží na tom, ako si svoju trasu naplánujete.

Lužný most TASR/Pavel Neubauer

Okruhy okolo jazier a štrkovísk

Ak nemáte chuť cestovať ani autom, ani bicyklom, možno bude pre vás inšpiráciou posledný tip na výlet pri vode. Len v hlavnom meste sa nachádza niekoľko vodných plôch vyhľadávaných počas letnej sezóny aj mimo nej s kaviarňami alebo stravovacími zariadeniami.

Obľúbené na prechádzku sú jazero Kuchajda, Štrkovecké jazero, petržalský Draždiak alebo Vajnorské jazero. Štrkoviská sa nachádzajú v hojnom počte aj v bratislavských satelitoch, napríklad jazero "Šutrovka" nájdete na okraji obce Ivanka pri Dunaji.

Strana 5 / 5

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok