V okolí Moskvy našli tri spadnuté drony s kamerami. Mohli vraj slúžiť na korekciu letu

ta3 čtk
25.4.2023 13:19

V okolí Moskvy našli tri zrútené bezpilotné lietadlá - kvadroptéry - vybavené kamerami a bez rozpoznávacích znakov. Jeden z týchto dronov sa nachádzal neďaleko miesta, kde bolo v nedeľu nájdené ukrajinské bezpilotné lietadlo s výbušninami, napísala ruská štátna agentúra TASS s odvolaním sa na bezpečnostné zložky.

V okolí Moskvy našli tri spadnuté drony s kamerami. Mohli vraj slúžiť na korekciu letu
Twitter/Al Jazeera English

Tie podľa TASS skúmajú hypotézu, že kvadroptéry mohli slúžiť na korekciu letu nájdeného dronu ukrajinskej výroby, ktorý má dolet až 900 kilometrov. Na ruských sociálnych sieťach sa objavila neoverená informácia, že nájdený ukrajinský dron UJ-22 Airborn prepravoval 17 kilogramov trhavín. Po tom, čo mu došlo palivo, sa zrútil pri Noginsku, ležiacom asi 50 kilometrov od Moskvy.

Ukrajinské úrady sa zdržali vyjadrenia. Predtým popierali, že by mali čokoľvek spoločné s dronmi nájdenými na ruskom území, a to vrátane stroja, ktorý sa vo februári zrútil pri Kolomne, poznamenala ruská redakcia BBC. Kolomna leží asi 140 kilometrov od Moskvy.

Dron pri Noginsku podľa spravodajského kanála Baza našla tridsaťpäťročná miestna obyvateľka, ktorá išla do lesa pochovať mačiatko. O náleze neinformovala políciu, ale zverejnila snímku na chate záhradkárov, z ktorých jeden zavolal políciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok