Nemilosrdný žart troch spolužiačok? Šiestačka vypila Savo, ktoré jej naliali do fľaše

ta3 tvnoviny.sk tasr
25.4.2023 08:30

Na jednej zo základných škôl v Banskej Bystrici došlo k zlomyseľnému činu. Dievčaťu, ktoré navštevuje šiesty ročník, naliali tri spolužiačky počas telesnej výchovy do fľaše s vodou Savo, uvádza Markíza. Školáčka ho vypila a skončila v nemocnici. Údajne je v škole dlhodobo vystavená šikane.

O prípade informujú tvnoviny.sk. Podozrivé majú byť jej tri spolužiačky, s ktorými mali mať problémy aj ďalší žiaci. Dievča navštevovalo školu iba prvý rok, incident sa mal stať na poslednej hodine. Dievčatá mali zobrať dezinfekčný prípravok upratovačke z vozíka. Škola sa vyjadrila, že o žiadnej dlhodobej šikane nevie, doplnil spravodajský portál Markízy.

Polícia to vyšetruje

"V prípade je prijaté trestné oznámenie, pričom ide o podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. O tom, či išlo o nemiestny žart rovesníkov, bude možné hovoriť až po riadnom preverení všetkých skutočností," uviedla polícia. 

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica potvrdila, že v pondelok (24. 4.) prijala 12-ročnú pacientku, ktorá požila čistiaci prostriedok na báze chlóru. Jej stav je stabilizovaný a nie je v ohrození života. "ORL vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Na vylúčenie poškodení tráviaceho traktu podstúpi dnes gastrofibroskopické vyšetrenie," priblížila hovorkyňa nemocnice Jana Petríková.

K incidentu malo dôjsť na jednej zo základných škôl na banskobystrickom sídlisku Sásová. Vzhľadom na prebiehajúce úkony a zisťovanie bližších podrobností polícia nateraz nechce poskytovať podrobnejšie informácie. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok