Zuzulová v slalome siedma, titul pre Shiffrinovú

TASR
16.2.2013 14:48

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová obsadila v sobotňajšom slalome na MS v alpských disciplínach v Schladmingu siedme miesto. Za víťaznou 17-ročnou Mikaelou Shiffrinovou z USA zaostala o 1 sekundu a 33 stotín.

Zuzulová v slalome siedma, titul pre Shiffrinovú
SITA

Striebornú medailu získala na radosť domácich fanúšikov Rakúšanka Michaela Kirchgasserová, ktorá na Američanku stratila 22 stotín, bronz si vybojovala Švédka Frida Hansdotterová (+0,26).

Zuzulová so štartovým číslom 4 predviedla v úvodnom kole výkon bez výrazných chýb, no rovnako ako Mazeovej jej chýbala potrebná razancia. Najviac času stratila v plochej predcieľovej pasáži, do ktorej si nedokázala preniesť rýchlosť zo strednej strmej časti. Odstup 80 stotín od vedúcej Švédky znížil jej šance na medailový úspech, predovšetkým preto, že pred ňou boli s pomerne jasnými odstupmi najambicióznejšie a najlepšie slalomárky súčasnosti. V druhom kole Zuzulová predviedla opäť technicky čistú jazdu, no znovu jej chýbala ľahkosť či dravosť. V cieli sa zaradila o 27 stotín za priebežne vedúcu Mariu Pietiläovú-Holmnerovú zo Švédska. Keďže zo zvyšnej šestice pretekárok vypadla Nemka Maria Höflová-Rieschová, udržala si slovenská lyžiarka v konečnom zúčtovaní siedmu priečku z 1. kola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok