Americký prezident Biden novinárom povedal, že plánuje znovu kandidovať

ta3 čtk
24.4.2023 21:33

Americký prezident Joe Biden povedal novinárom, že plánuje znovu kandidovať v prezidentských voľbách. Na oficiálne potvrdenie jeho kandidatúry sa stále čaká. "Hovoril som vám, že mám v pláne znova kandidovať. Viac sa dozviete naozaj skoro," vyhlásil Biden.

Osemdesiatročný Biden opakovane uviedol, že sa chce o druhé funkčné obdobie uchádzať. S oficiálnym oznámením sa však podľa poradcov neponáhľal, pretože v rámci svojej strany nečelia žiadnej výraznej opozícii. V primárkach Demokratickej strany by šéf Bieleho domu teraz čelil Robertovi Kennedymu, synovcovi bývalého prezidenta Johna F. Kennedyho, a spisovateľke Marianne Williamsonovej.

Ak bude Biden skutočne kandidovať a demokrati ho napriek pochybnostiam zvolia za svojho kandidáta, mohol by sa v rozhodujúcej fáze opäť stretnúť s republikánom Donaldom Trumpom, ktorý po neúspešnej obhajobe prezidentskej funkcie v roku 2020 opäť usiluje o nomináciu Republikánskej strany. Ďalším možným republikánskym kandidátom je floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý síce zatiaľ kandidatúru oficiálne neoznámil, ale v prieskumoch má značnú podporu. Voľby sa budú konať na začiatku novembra roku 2024.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok