Polícia reaguje na vyjadrenia Smeru: K ovplyvňovaniu Imreczeho zo strany NAKA nedošlo

TA3 TASR
21.4.2023 19:20

K žiadnemu ovplyvňovaniu exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho zo strany policajtov Národnej kriminálnej agentúry nikdy nedošlo. Vyplýva to z reakcie NAKA na štvrtkovú tlačovú konferenciu opozičného Smeru-SD. Vyjadrenia, ktoré na tlačovke zazneli, podľa polície nie sú pravdivé.

Polícia reaguje na vyjadrenia Smeru: K ovplyvňovaniu Imreczeho zo strany NAKA nedošlo
TASR/Martin Baumann

"V danom prípade ide o opätovné a účelové podsúvanie klamlivých informácií verejnosti s cieľom zdiskreditovať kľúčových svedkov, ako aj samotných vyšetrovateľov a operatívnych pracovníkov pri vyšetrovaní citlivých káuz," uvádza sa v stanovisku NAKA, ktoré poskytli z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Zároveň tvrdia, že opätovne dochádza k účelovému vytrhnutiu čiastočných vyjadrení z kontextu tak, aby bol účelovo navodený dojem ovplyvňovania Imreczeho. "Pri vypočutí si kompletnej nahrávky je zrejmé, že k žiadnemu ovplyvňovaniu Františka Imreczeho zo strany policajtov NAKA nikdy nedošlo," uviedli.

Predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej konferencii opätovne upozornil na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených policajtmi NAKA. Naznačil, že ich policajti inštruujú, ako majú vypovedať. 

Poukázal pritom na nahrávky, ktoré majú pochádzať z rozhovorov policajtov s Imreczem. Ten vypovedá o páchaní trestnej činnosti vo viacerých mediálne sledovaných kauzách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok