Dědeček, ktorý usmrtil ľudí na zastávke Zochova, zostáva vo väzbe

ta3 TASR
21.4.2023 12:39

Vodič Dušan Dědeček z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy zostáva vo väzbe. V piatok 21. apríla o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol sudca Okresného súdu Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti Dědečka bude rozhodovať bratislavský krajský súd. Informoval o tom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

"Okresný súd Bratislava I pri rozhodovaní o väzbe po podaní obžaloby rozhodol tak, že ponecháva vo väzbe obžalovaného D. D., a to z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t.j. z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedal.

Dědeček podľa jeho slov podal sťažnosť. Rozhodovať o nej má Krajský súd v Bratislave. jeho obhajca Jiří Kučera si nemyslí, že by jeho klient mohol čin zopakovať. Poukázal pritom na znalecké konanie, ktoré podľa jeho slov preukázalo, že Dědeček nie je závislý od alkoholu. Skonštatoval, že jeho klient viedol riadny život. 

"Bol zamestnaný a tento tragický prípad, ktorý sa stal, je len mimoriadny exces v jeho bezúhonnom živote, bohužiaľ, s veľmi tragickými následkami," dodal. 

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry podal na Dědečka v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle. V prípade dokázania viny mu hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Senát Okresného súdu Bratislava I nariadil termín hlavného pojednávania na 8. júna.  

Dědeček pod vplyvom alkoholu šoféroval vlani 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok