Európska liga: Sevilla postúpila cez Manchester United, v semifinále proti Juventusu

ta3 TASR
20.4.2023 23:49

Futbalisti FC Sevilla postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili nad Manchestrom United 3:0, na Old Trafford sa pred týždňom zrodila remíza 2:2. Andalúzania sa v boji o budapeštianske finále stretnú s Juventusom Turín, ktorý remizoval v Lisabone so Sportingom 1:1, doma uspel 1:0.

Európska liga: Sevilla postúpila cez Manchester United, v semifinále proti Juventusu
TASR/AP

AS Rím viedol po 90 minútach nad Feyenoordom Rotterdam v zostave so slovenským obrancom Dávidom Hanckom 2:1 a keďže vonku prehral 0:1, nasledovalo predĺženie. Úspešnejší z tejto konfrontácie nastúpi v semifinále proti Bayeru Leverkusen, ktorý zvíťazil v Bruseli nad Royale Union Saint-Gilloise presvedčivo 4:1.

Manchester United nastúpil v Seville v základe bez Marcusa Rashforda i vykartovaného Bruna Fernandesa a už od 8. minúty prehrával. Kapitán Harry Maguire sa pri rozohrávke dopustil obrovskej chyby, ktorú potrestal marocký útočník Youssef En-Nesyri.  

Päť minút pred koncom úvodného dejstva mohli domáci zvýšiť na 2:0, no gól Lucasa Ocamposa neplatil pre ofsajd. Do druhého polčasu poslal tréner United Erik ten Hag na trávnik Rashforda, no hostia už po dvoch minútach inkasovali, keď sa po rohu Ivana Rakitiča presadil Loic Bade  Definitívne k.o. zasadil hosťom En-Nesyri po zaváhaní brankára Davida De Geu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok