Slovenský systém S-300 stále zachraňuje životy na Ukrajine, uviedol ukrajinský veľvyslanec

TA3 TASR
20.4.2023 18:24

Slovenský systém S-300 naďalej zachraňuje ukrajinské životy. Počas štvrtkového stretnutia s dočasne povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom to uviedol veľvyslanec Ukrajiny v SR Myroslav Kastran. Informovala hovorkyňa rezortu obrany SR Martina Kakaščíková.

S-300 rakety protiraketový systém (SITA AP)
SITA/AP

Spolu diskutovali o situácii na Ukrajine, opodstatnenosti darovanej techniky a ďalších možnostiach pomoci pre ťažko skúšaný ukrajinský ľud. Ukrajinský veľvyslanec pri tejto príležitosti poďakoval Slovensku za vojenskú a humanitárnu pomoc Ukrajine. 

"Ukrajinský národ si bude navždy pamätať rýchlu a obetavú pomoc Slovenska," uviedol na margo nedávneho dodania 13 kusov stíhacích lietadiel MiG-29 a časti protilietadlového raketového systému KUB.

Na rokovaní veľvyslanec potvrdil, že slovenský systém protivzdušnej obrany S-300 naďalej funguje a účinne pomáha chrániť územie pred ruskými raketami. Zároveň opätovne ocenil, že sme boli medzi prvými krajinami, ktoré začali pomáhať Ukrajine takýmito účinnými zbraňovým systémami.

Naď poznamenal, že Ukrajina má už od začiatku podporu Slovenska. "Už aj ruské velenie musí pochopiť, že tento konflikt prináša iba smrť a skazu, na rozdiel od agresora však Ukrajinci vedú spravodlivý boj za slobodu a hodnoty, ktoré v Rusku utopil Putinov režim v nenávisti. Práve preto podporuje Ukrajinu celý civilizovaný svet, práve preto bude na strane víťazov," dodal minister obrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok