Gastronómia, cestovný ruch aj autá. V Bratislave sa konajú tri veľtrhy naraz

ta3/Milan Špak
20.4.2023 17:18

Do bratislavskej Incheby opäť láka návštevníkov obľúbený Autosalon. Už tradične ho dopĺňajú aj veľtrhy gastronómie a cestovného ruchu.

Medzinárodný veľtrh Danubius Gastro ponúka to najlepšie zo sveta jedla, kávy či iných nápojov. Na slávnostnom otvorení bol aj minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Tvrdí, že podujatie je dôležité pre spopularizovanie slovenských výrobkov. "Nákupom slovenskej potraviny podporujeme nielen vlastné zdravie, lebo je preukázané, že tie naše potraviny sú zdravotne bezpečné, ale podporujeme aj vlastnú ekonomiku, zamestnanosť," povedal šéf agrorezortu pre ta3.

Dôležitosť podpory domácich výrobkov zdôraznil aj minister obrany Jaroslav Naď. Pripomenul, že producentom diviny sú aj vojenské lesy. "My sme veľmi radi, keď sa nájdu odberatelia na Slovensku, keď jednoducho naša divina, ktorá je zdravou divinou, to mäso je zdravé, ide ďalej do slovenských výrobkov, ktoré sa predávajú na Slovensku," uviedol.

Najlepší dostali ceny

Na veľtrhu ocenili tie najlepšie exponáty. Cenu za viacero svojich produktov získala mäsiarska spoločnosť Tauris, ktorá patrí do portfólia podnikateľa Milana Fiľa. "Musím v prvom rade poďakovať svojim kolegom, svojim spolupracovníkom, je ich dvetisíc." 

Ocenenia neprekvapili generálneho riaditeľa spoločnosti Richarda Dudu. Naopak, podľa vlastných slov ich očakával: "Viem, čo sme do týchto výrobkov dali, akú energiu, s akou poctivosťou a s akým fortieľom to vyrábame." Dodal, že Tauris vyrába produkty typické pre náš región.

V popredí aj cestovný ruch

V týchto dňoch sa v Bratislave koná aj festival cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR, na ktorom mali bohaté zastúpenie vystavovatelia z Českej republiky. Vlani Česko zaznamenalo rekordný počet turistov zo Slovenska, až 780-tisíc. Slovensko zase najčastejšie navštevujú práve Česi. 

Do stánku českej kancelárie cestovného ruchu zavítal aj český veľvyslanec v Bratislave Rudolf Jindrák. "Som len rád, že zase znova Česi objavili Slovensko a Slováci zase znovu objavujú Českú republiku. Nárasty čísel návštevníkov práve po covide nám neustále rastú a je to najlepšia propagácia vzájomnej spolupráce," skonštatoval pre ta3. 

Veľvyslanca sme sa opýtali aj na to, aké je jeho najobľúbenejšie miesto na Slovensku. "Ja to mám jasné, pretože mama sa narodila v Kežmarku. Takže pre mňa je Spiš a celkovo Vysoké Tatry asi to najkrajšie miesto." Veľtrhy gastronómie aj cestovného ruchu ako aj Autosalon sa konajú v bratislavskej Inchebe od štvrtka do nedele.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok