Padol tohtoročný rekord v počte promile za volantom. Trnavskí policajti zastavili podguráženého vodiča

ta3 TASR
20.4.2023 13:24

Polícia v stredu 19. apríla napoludnie prijala oznámenie o vodičovi, ktorý mal po Trnave jazdiť pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Mužovi pri kontrole napokon zistili takmer päť promile alkoholu v dychu.

Padol tohtoročný rekord v počte promile za volantom. Trnavskí policajti zastavili podguráženého vodiča
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajná hliadka podozrivé osobné auto našla a zastavila. "Vodiča policajti odstavili na Novosadskej ulici priamo pod oknami Krajského riaditeľstva PZ v Trnave. Policajti vyzvali 29-ročného muža na vykonanie dychovej skúšky, ktorej výsledok bol viac ako zarážajúci. Vodič si totiž za volant auta sadol s  4,77 promile alkoholu v dychu," uviedla Antalová.

Vodiča policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali ho na policajné oddelenie. "Poverený policajt muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona mu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení. Nezodpovedného vodiča riešime v tzv. superrýchlom konaní a do rozhodnutia súdu tak zostáva v cele policajného zaistenia," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok