Slovan vyhral v Donecku 4:3 po predĺžení

TASR
15.2.2013 20:48

Hokejisti Slovana Bratislava bodovali aj vo svojom druhom vystúpení na záverečnom trojzápasovom tripe v základnej časti KHL, keď v piatok zvíťazili na ľade Donbassu Doneck 4:3 po predlžení. O triumfe "belasých" rozhodol v štvrtej minúte predĺženia Roman Kukumberg.

Slovan vyhral v Donecku 4:3 po predĺžení
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu si tak do tabuľky Západnej konferencie KHL pripísali ďalšie dva body a poistili si šieste miesto. Posledný zápas základnej časti odohrajú v nedeľu o 16.00 h v Rige s domácim Dinamom.

Donbass Doneck - Slovan Bratislava 3:4 pp (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 8. Varlamov (Kagarlickij), 30. Pettersson (Wirtanen), 35. Wirtanen (Bartulis) - 14. Bartovič (Sersen), 15. Mihálik (Kukumberg), 47. J. Mikúš (Miklík), 64. Kukumberg (Sersen, Sigalet). Rozhodcovia: Odins (Lot.), Gofman - Putilin (obaja Rus.), Balodis (Lot.), vylúčení: 3:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3976 divákov.
Donbass Doneck: Laco - Wilson, Podhradský, Tereščenko, Bartulis, Pereťagin, Kolář, Puistola, Nikiforov - Dadonov, Nedorost, Kiiskinen - Kagarlickij, Varlamov, Kašpar - Kočetkov, Wirtanen, Kvitčenko - Matoušek, Šalimov, Pettersson
Slovan Bratislava: Konrád - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Tabaček, Štajnoch, Mihálik - Miklík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Lipiansky, Hudáček - Svatoš, Kytnár, Bakoš - T. Mikúš, Ölvecký, Daňo

Tréner Slovana Čada doprial brankárskej jednotke Jaroslavovi Janusovi oddych a medzi žrďami sa tak po dlhšom čase objavil Branislav Konrád. V porovnaní so stredajším zápasom proti Spartaku Moskva nenastúpili ani Michal Vondrka a Mário Bližňák, do zostavy "belasých" sa naopak vrátili Ján Lipiansky a Marek Svatoš.

Úvodné sekundy patrili hosťom, ktorí z diaľky trikrát ohrozili Laca v bránke Donbassu. Prvú vážnejšiu príležitosť si však utvorili domáci, v 3. minúte nechala obrana Slovana medzi kruhmi osamoteného Kočetkova a ten pálil do stredu bránky, kde stál pripravený Konrád. Na opačnej strane Bartovič v sľubnej pozícii nespracoval žabičku J. Mikúša. Hráči Donbassu postupne zvýšili aktivitu a v 8. minúte sa ujali vedenia, keď totálne vyšachovali súperovu obranu a Varlamov po prihrávke Kagarlického zakončoval do prakticky prázdnej bránky - 1:0. Slovan kontroval akciou Lipianskeho, kapitán hostí sa natlačil pred Laca, jeho prihrávka ale nenašla adresáta. Čo sa nepodarilo jemu, dokonale zrealizoval o pár minút neskôr Bartovič. Rýchlonohý krídelník tvrdou strelou prekvapil strnulého Laca a zúžitkoval presilovku. Ubehlo len 41 sekúnd a hostia sa tešili znovu, Mihálik sa vydal na atypický útočný výlet a zo vzduchu dorazil puk do siete po strele Kukumberga. Pre hráčov Donecka to bola studená sprcha a tréner Šupler musel reagovať time-outom. V závere tretiny si potom vydýchol, keď Laco zlikvidoval šancu Bartoviča po rýchlom prečíslení Slovana 2 na 1.

V druhej časti sa "belasí" viac stiahli dozadu a prenechali iniciatívu domácim. Tí mali pri vylúčeniach Mihálika a Daňa možnosť hrať dve presilovky, slovanisti však zvládli oslabenia na výbornú. V 26. minúte nevyužil dobrú príležitosť Kočetkov, na opačnom konci klziska Daňova strela prešla cez Lacove betóny, ale puk tesne minul priestor troch žrdí. Hra sa v týchto momentoch otvorila a útoky sa začali prelievať z jednej strany na druhú. V polovici súboja prišla obrovská chyba v rozohrávke Slovana vo vlastnom obrannom pásme, ktorá vyvrcholila prihrávkou Wirtanena a vyrovnávajúcim gólom Petterssona. Čadova partia sa pokúsila o okamžitú odpoveď, Bartovič sa dostal do samostatného úniku, Laco jeho bekhendový blafák prečítal. V 32. minúte mohol nakloniť misky váh na stranu ukrajinského tímu Kočetkov, jeho pokus ale Konrád zneškodnil, rovnako ako dorážku Petterssona. O tri minúty neskôr to už domácim vyšlo. Wirtanen naskočil z trestnej lavice do hry a tvrdou strelou príklepom vymietol ľavý horný roh Konrádovej bránky - 3:2. Doneck mal v tejto fáze herne navrch.

Tretia tretina priniesla opatrnejší hokej, v ktorom domáci nechceli urobiť zbytočnú chybu a hru napriek nepriaznivého stavu netváral ani Slovan. V 43. minúte sa postaral o rozruch Kočetkov, iba duchaprítomnosť Sersena, ktorý sa vrhol do strely, zabránila domácemu útočníkovi k vážnemu ohrozeniu bránky hostí. Následne Konrád včas stiahol betóny a nedovolil skórovať Nedorostovi. V 47. minúte predviedol nenápadnú akciu prvý útok Slovana, Miklík prenechal puk Jurajovi Mikúšovi a ten strelou nad ľadom spoza cloniaceho obrancu zaskočil Laca - 3:3. Domáci reagovali na vyrovnávajúci gól sériou striel, Konrád podržal svoje mužstvo pri šanciach Kagarlického i Petterssona. V 56. minúte potom zakročil betónmi aj proti Wirtanenovi. V závere skomplikoval slovanistom bodové vyhliadky Juraj Mikúš, ktorý 2 minúty pred koncom riadneho hracieho času vystrelil puk mimo hraciu plochu a dostal 2 min, hostia však oslabenia ubránili.

Zápas tak dospel až do predĺženia. V ňom najprv upútal tvrdý zákrok Dadonova na Štajnocha a potom šanca domáceho Wilsona. Z víťazstva sa nakoniec tešili hostia, v 64. minúte obranca Sigalet našiel čepel hokejky Kukumberga a ten rozhodol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok