Kyjev oficiálne neohlási začiatok jarnej protiofenzívy. Informácie a plány sú prísne tajné

ta3 tasr
19.4.2023 17:34

Ukrajina oficiálne neohlási spustenie očakávanej jarnej protiofenzívy proti ruským silám, pretože informácie a týchto plánoch sú predmetom utajenia. V stredajšom rozhovore pre tamojšiu verejnoprávnu stanicu to uviedla námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, píše CNN.

Kyjev oficiálne neohlási začiatok jarnej protiofenzívy. Informácie a plány sú prísne tajné
TASR/AP

"Je dôležité si uvedomiť, že to nebude tak, že ozbrojené sily (Ukrajiny) jedného dňa vyhlásia: zajtra spúšťame protiofenzívu," povedala Maľarová. "V čase vojny je to nemožné, pretože ide o utajované informácie," vysvetlila. Dodala, že deň začiatku protiofenzívy bude stanovený tak, aby nepriateľ nemal čas na prípravu.

"Musíme pochopiť, že ozbrojené sily sa neustále – každodenne – pripravujú na úplné oslobodenie našich území," povedala Maľarová s tým, že to predstavuje obrovský komplex opatrení a nejde len o protiofenzívu.

Ako ďalej poznamenala, táto protiofenzíva nebude zahŕňať len niekoľko operácií, ale pôjde skôr o širšie úsilie, ako dosiahnuť strategický cieľ, ktorým je oslobodenie celého ukrajinského územia od ruskej okupácie. Maľarová dodala, že súčasťou protiofenzívy bude aj výcvik ukrajinských síl.

Témy: Kyjev Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok