Babiš mal kontroverzné reči o vojne, jemu blízki ľudia zatiaľ zarábali milióny na ubytovaní pre ukrajinských utečencov

ta3, aktuality.sk
19.4.2023 08:32

Hotel, ktorý na Slovensku vedú ľudia blízki českému expremiérovi, zarábal na ubytovaní ukrajinských utečencov milióny. A čo robil Andrej Babiš? V susednom Česku mal počas prezidentskej kampane kontroverzné reči o vojne na Ukrajine. Zistenie priniesol portál aktuality.sk.

trg
TASR/AP

Štát za ubytovanie utečencov vyplatil doteraz firmám takmer 21 miliónov eur. Spoločnosť Aqua advokáta Vojtecha Agnera mladšieho z celkovej sumy dostala takmer 750-tisíc. Ľudí, ktorí ušli pred ruskou agresiou na Slovensko, ubytováva v bratislavskom hoteli Avion. Firma Aqua im už poskytla 34-tisíc nocľahov.

Avšak Agner mladší majiteľom hotela nie je, prostredníctvom spoločnosti Imoba Fin ho vlastní Oľga Pohlodová a advokát Vojtech Agner starší (otec Agnera ml.). Podobný názov má firma Imoba, ktorá je časťou impéria Andreja Babiša. 

Imoba je súčasťou zvereneckých fondov, do ktorých český expremiér slovenského pôvodu po vstupe do politiky vložil svoj rozsiahly majetok. Prepojení na Babiša je oveľa viac, Agner starší ho zastupoval aj v známom spore s Ústavom pamäti národa, či bol alebo nebol agentom Štátnej bezpečnosti (ŠtB). Píše portál aktuality.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok