V Duisburgu došlo k útoku vo fitnescentre. Zranené majú byť viaceré osoby, motív je neznámy

ta3 ČTK
18.4.2023 20:47

Vo fitness centre v západonemeckom Duisburgu v utorok večer útočil iba jeden človek. V stredu to oznámila polícia, ktorá pôvodne nevylučovala dvoch útočníkov. Útočník, ktorý bol podľa polície južanského vzhľadu, vážne zranil štyroch mužov, jeden z nich stále bojuje o život. Motív vyšetrovatelia zatiaľ neoznámili. Magazín Der Spiegel s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že cieleným terčom útoku bol len jeden z mužov.

V Duisburgu došlo k útoku vo fitnescentre. Zranené majú byť viaceré osoby, motív je neznámy
TASR/AP

"Podľa aktuálneho stavu vyšetrovania jeden podozrivý zranil celkom štyroch ľudí zrejme sečnou či bodnou zbraňou," oznámila polícia. Médiá v tejto súvislosti spomínajú dlhý nôž, prípadne mačetu. "Jeden z mužov sa stále nachádza v ohrození života," upresnila polícia. V utorok večer úrady oznámili, že tri zranenia bojujú o život, počas noci a stredy sa ale stav dvoch z nich zlepšil.

Polícia po útoku uvádzala, že situácia je značne neprehľadná, pretože priami svedkovia činu boli zranení a že výpovede ostatných sa líšili. Zranených mužov kriminalisti zatiaľ nevypočuli, na základe výpovedí ďalších svedkov ale zostavili predbežnú podobu útočníka.

"Možný páchateľ bol popísaný ako asi 30-ročný muž južanského vzhľadu. Bol vysoký asi 180 centimetrov, normálnej postavy s dlhým čiernym plnofúzom," uviedla polícia. Dodala, že po útočníkovi naďalej intenzívne pátra.

Kvôli vyšetrovaniu úrady zriadili zvláštnu internetovú stránku, na ktorú môžu ľudia aj anonymne nahrávať videá a fotky, prípadne poskytnúť písomné výpovede.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok