Vojenský režim v stravovaní: Táto diéta je tvrdá, ale za pár dní roztopí päť kíl

TA3/zm
27.4.2023 16:00

Vojnová diéta má s vojenčinou spoločné hneď dve veci. Prvá je podobnosť s málo pestrou stravou, ktorá bola kedysi typická pre kasárne. Druhou je tvrdý režim, vďaka ktorému však budete za pár dní ľahší o päť kilogramov.

Vojenský režim v stravovaní: Táto diéta je tvrdá, ale za pár dní roztopí päť kíl
Freepik

Chystať si pokrmy na trojdňovú vojenskú diétu nebude náročné, pretože strava nie je pestrá. Ale musíte byť striktní a dodržiavať váženie jednotlivých porcií. Z tohto stravovacieho výcviku odídete o pekných pár kíl ľahší.

Deň 1

Všetky tri dni sa skladajú len z troch jedál. Začínate raňajkami, ktorými sú polovica grepu, jedna hrianka kvalitného celozrnného chleba natretá dvomi polievkovými lyžicami arašidového masla. Zvoliť si môžete šálku čaju alebo kávy, samozrejme, bez mlieka a cukru.

Na obed servírujete 120 gramov tuniaka, pokojne z konzervy, veď je to vojenská diéta. K tomu opäť jedna hrianka s čajom alebo kávou.

Večeru si môžete rozdeliť na dvakrát. V skoršej si dajte 90 gramov kuracieho mäsa na prírodno s rovnakou gramážou zelenej fazuľky, môžete použiť mrazenú. Druhá večera bude menší banán a jedno jablko.

Deň 2

Deň začnete jedným vajíčkom pripraveným podľa vlastného výberu, môže byť namäkko, natvrdo či praženica. Opäť jedna hrianka k tomu a za odmenu menší banán. V tento deň by ste mali vynechať rannú kávu.

Obed pozostáva znovu z vajíčka, téglika cottage syru alebo tvarohu a zas a znova hrianka.

Večera je v tento deň naozaj vojenská. Hlavná ingrediencia sú dva párky. Vyberte si však skutočne kvalitné, s veľkým podielom mäsa a nepodvádzajte, vymeniť ich nemôžete za klobásku. K tomu si dajte dve veľké surové mrkvy a 100 gramov na pare dusenej brokolice. Dezertom je znovu banán.

Deň 3

Na už typickú raňajkovú hrianku si dajte plátok syra a zjedzte tiež jablko. Na kávu zabudnite aj v tento deň. Obedujete vajíčko a hrianku a večeriate hrianku s tuniakom, neskôr banán.

Ako pri väčšine diét, aj pri tejto sa vzdajte alkoholu a pite dostatok čistej či minerálnej vody. Ak drastický jedálny lístok podporíte aj pohybom, výsledok máte zaručený, konkrétne päť kíl dolu za tri dni. Dlhšie sa však diéta práve pre jej slabú pestrosť držať nemá.  


Témy: chudnutie dieťa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok