Kartónové obaly od vajíčok nevyhadzujte: Využijete ich na sadenie, šitie i pre deti

TA3/zm
26.4.2023 16:00

Keď miniete posledné vajíčko, zvyčajne končí kartónový obal v smetnom koši. Pritom mu ešte nájdete využitie.

Kartónové obaly od vajíčok nevyhadzujte: Využijete ich na sadenie, šitie i pre deti
Freepik

Nevyhadzujte to, čo sa dá ešte použiť. Takýto prípad sú aj obaly od vajíčok z kartónu, ktoré dobre poslúžia pri rôznych činnostiach v domácnosti i záhrade.

Mikrobylinky

Nemusíte pestovať vo veľkom a nepotrebujete žiadnu záhradu na to, aby ste obaly od vajíčok využili na sadenie. Sú ideálne na mikrobylinky, ktoré nepotrebujú veľa miesta. Stačí obaly naplniť substrátom, zasiať bylinky a denne polievať vodou, ideálne vo fľaši s rozprašovačom.

Papierové ruže

Ak sa zaujímate o DIY projekty, iste ste videli rôzne papierové ruže vyrobené práve z obalov na vajíčka. Využíva sa práve tvarovaná časť kartónu, ktorú viete pri troche zručnosti premeniť na kvet. Tým sa dajú ozdobiť vence na dvere, alebo papierové ruže jednoducho napicháte na svetelnú reťaz a získate ozdobnú šnúru, napríklad na terasu.

Obal z vajíčok Pinterest

Ukladanie ozdôb

Ak máte v domácnosti množstvo sezónnych dekorácii, ktoré si meníte s príchodom nového ročného obdobia, krabičky od vajec poslúžia ako dobrý odkladací priestor na menšie ozdoby, či už vianočné alebo veľkonočné.

Šijacie potreby

Rovnako ako dekoráciám dajú kartóny z vajíčok nový úložný priestor, môžete ich využiť aj na odkladanie šijacích potrieb. Do jednotlivých vytvarovaných miest, ktoré držali vajcia, padnú nite či bavlnky ako uliate.

Farby pre deti

Ak máte deti, ktoré rady maľujú, môžete im temperové farby vytlačiť práve do kartónov od vajíčok a vytvoriť im tak niečo ako paletu, s ktorou budú môcť pracovať a po skončení ich výtvoru jednoducho kartón vyhodíte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok