Ukrajinský prezident Zelenskyj navštívil mesto Avdijivka, vyznamenal vojakov

TA3 ČTK
18.4.2023 14:38

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok navštívil vojakov vo frontovom meste Avdijivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, o ktoré ukrajinskí obrancovia zvádzajú ťažké boje s ruskými inváznymi silami. Informovala o tom ukrajinská prezidentská kancelária, ktorá na svojom webe zverejnila aj fotografie.

Zelenskyj si vypočul správy vojenských veliteľov o situácii na bojisku, pohovoril s vojakmi a odovzdal im vyznamenanie, uvádza prezidentská kancelária. "Mám tú česť byť dnes tu a poďakovať vám za vašu službu, za to, že bránite našu krajinu, Ukrajinu, naše rodiny," povedal Zelenskyj vojakom.

Jeho kanelária zábery z cesty zverejnila niekoľko hodín po tom, čo Kremeľ informoval o návšteve ruského prezidenta Vladimira Putina na vojenských veliteľstvách v dvoch okupovaných ukrajinských regiónoch - v Chersonskej a Luhanskej oblasti. Podľa Kremľa tam bol v pondelok.

Ukrajinský prezident v poslednej dobe navštívil hneď niekoľko regiónov. Napríklad na konci marca bol podľa svojho úradu v Sumskej oblasti na severovýchode krajiny, ktorú ukrajinské ozbrojené sily oslobodili od ruskej inváznej armády pred viac ako rokom. 

Predtým navštívil Chersonskú, Charkovskú, Záporožskú či Dnepropetrovskú oblasť a vybral sa tiež do miest blízko mesta Bachmut, o ktoré invázne vojská a obrancovia zvádzajú ťažké boje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok