Rusi útočili na východoukrajinské mesto Svatove, zomreli traja civilisti

TA3 ČTK
18.4.2023 08:42

Traja civilisti zahynuli pri východoukrajinskom meste Svatove pri zásahu súkromného domu ruskou raketou. Informoval o tom na sociálnej sieti šéf vojenskej správy Luhanskej oblasti Artem Lysohor.

Rusi útočili na východoukrajinské mesto Svatove, zomreli traja civilisti
TASR/AP

Chersonskú oblasť ostreľovali ruské jednotky za posledný deň v 57 prípadoch, informoval v utorok ráno šéf chersonskej regionálnej vojenskej správy Oleksandr Prokudin. Ruské jednotky medzitým zvýšili intenzitu delostreleckých a leteckých útokov v oblasti Bachmutu, potvrdila v noci na utorok námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Pri meste Svatove v Luhanskej oblasti projektil zasiahol súkromný dom, v ktorom boli ľudia, a vypukol požiar. Kvôli silnému delostreleckému ostreľovaniu nebolo možné zachrániť ľudí z horiacich trosiek, uviedol Lysohor. Jedna žena utrpela v dôsledku bombardovania obce Novojehorivka rany do krku, rúk a nôh od šrapnelov a bola hospitalizovaná v Charkove.

Aj Chersonskú oblasť na juhu Ukrajiny ruské jednotky v pondelok intenzívne ostreľovali, a to v 57 prípadoch. Na jej území vypálili 342 granátov a zranený bol jeden civilista, uviedol na telegrame oblastný vojenský správca Prokudin. Rusi na útoky použili ťažké delostrelectvo, drony a lietadlá. Okupovanú časť Chersonskej oblasti navštívil podľa tvrdenia agentúry TASS ruský prezident Vladimir Putin. V okrese Baštan v Mykolajivskej oblasti zaútočili ruskí vojaci v noci s dronmi na objekt priemyselnej infraštruktúry, oznámil šéf regionálnej vojenskej správy Vitalij Kim. Zatiaľ nie sú hlásené obete.

Ruské jednotky tiež zintenzívnili ostreľovanie Bachmutu a okolia v Doneckej oblasti. "Nepriateľ jednoducho zrovnáva budovy a objekty v Bachmute so zemou," uviedla námestníčka ministra obrany Maljarová. "Neúspešné" ruské ofenzívy podľa nej pokračujú v Lymane, Bachmut, Avdijivke a Marjinke v Doneckej oblasti. Rovnako neúspešná bola údajne ruská útočná operácia pri Kupjansku. Mestá Bachmut a Marjinka sú naďalej epicentrami nepriateľských útokov, dodala Maljarová. Ukrajinská armáda podľa generálneho štábu od začiatku ruskej agresie vyradila z boja 183 130 ruských vojakov, z toho 470 za posledný deň. Informácie tohto druhu nie je možné nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok