Tak takto?!: Mikulec žiada Kurilovskej hlavu. Tá sa však bráni, odstúpiť neplánuje

ta3/Patrik Mindžák
17.4.2023 13:50

Rektorka Akadémie Policajného zboru čelí najväčšiemu tlaku na jej osobu v doterajšej kariére. Minister vnútra Roman Mikulec žiada jej odvolanie. Návrh plánuje doručiť prezidentke v najbližších dňoch. Dôvodom je aj prípad postrelenej kadetky. V relácii Tak takto?! o tom porozprávala práve rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská.

20230417_tak_takto_kurilovska_174_14.jpg
TA3

Pochybil jednotlivec alebo ide o systémové zlyhanie celej akadémie a jej vedenia? Bolo by dobrovoľné odstúpenie rektorky logickým vyvodením zodpovednosti alebo naopak len útekom pred zodpovednosťou? 

Po stretnutí senátu senátu na Akadémii Policajného zboru v Bratislave sa Kurilovská dozvedela verdikt - vyslovila sa jej dôvera. Vtedy to Mikulcovi aj stačilo. Nevydržalo to však dlho, aktuálne pripravuje návrh na jej odvolanie. Rozhodnutie prezidentky Čaputovej predpovedať nedokáže, priznáva Kurilovská.

"Svoj podiel viny nevidím." Odstúpiť teda neplánuje. "Pýtam sa, komu pomôže to, že odstúpim?" avizovala. Nemyslí si, že je správne akékoľvek prevzatie čo i len morálnej zodpovednosti za situáciu, ktorá sa stala. Pedagóg, ktorý študentke zranenie spôsobil, mal čistý register trestov.

"Ak uvidím veľký zmysel v tom, čo je možné na Slovensku posunúť, tak jednou z ciest sú moje politické ambície. Už som sa podieľala na viacerých návrhov zákonov," komentovala prípadnú politickú angažovanosť v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Dodala, že súhlasí s paragrafom 363.

Celú reláciu Tak takto?! s Luciou Kurilovskou si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok