Pri streľbe na oslave narodenín v tanečnom štúdiu v Alabame zomreli štyria ľudia

ta3 čtk
16.4.2023 18:08

Pri streľbe na oslave narodenín v tanečnom štúdiu v mestečku Dadeville v americkom štáte Alabama v sobotu večer miestneho času zomreli štyria ľudia a ďalší ľudia boli zranení. Informovali o tom alabamské bezpečnostné zložky. Nie je zatiaľ jasné, čo k streľbe viedlo ani či kvôli nej polícia niekoho zadržala.

"Došlo k tragickej strate štyroch životov a väčší počet ľudí utrpel zranenie," povedal na tlačovej konferencii Jeremy Burkett z alabamskej polície. V Dadeville ležiacom na severovýchod od Montgomery, hlavného mesta Alabamy, žije asi 3200 ľudí.

Pastor Ben Hayes, ktorý pôsobí ako duchovný u dadevillskej polície aj u miestneho tímu amerického futbalu, podľa agentúry AP povedal, že väčšina obetí sú tínedžeri, pretože streľba sa stala na oslave šestnástych narodenín. Dodal, že udalosť mestečkom otriasla, pretože závažné zločiny sa tam dejú zriedkavo. Hayes tiež povedal, že jednou z obetí je mladík, ktorý bol vynikajúcim športovcom a skvelým človekom. „Dadeville je malý a táto udalosť dopadne na všetkých v okolí,“ myslí si pastor.

"Dnes ráno smútim s ľuďmi z Dadevillu a mojimi spoluobčanmi z Alabamy," uviedla alabamská guvernérka Kay Iveyová. "Násilná trestná činnosť nemá v našom štáte čo robiť," odkázala republikánska politička.

Biely dom uviedol, že americký prezident Joe Biden bol o streľbe v Dadeville informovaný. Situáciu pozorne sleduje a je v kontakte s alabamskými úradmi.

Prípad sa stal len krátko po tom, čo streľbu s obeťami na životoch zažili štáty Tennessee a Kentucky. V pondelok zamestnanec banky zastrelil päť svojich kolegov a zranil ďalších deväť v kentuckom Louisville. Koncom marca bývalý žiak zastrelil tri deti a troch zamestnancov kresťanskej školy v Nashville v štáte Tennessee.

V Lousiville v Kentucky sa ale strieľalo aj v sobotu večer, píšu agentúry s odvolaním sa na políciu. Dvaja ľudia prišli o život, keď ktosi strieľal v dave ľudí v parku, kde sa za pekného počasia zišli stovky návštevníkov. Najmenej štyria ďalší ľudia skončili so zraneniami v nemocnici, jeden z nich je v kritickom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok