Hrunčáková nestačila na Trevisanovú. Slovenské tenistky prehrávajú s Talianskom 0:2

ta3 TASR
14.4.2023 16:40

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnom dni kvalifikačného duelu Pohára Billie-Jean Kingovej s Talianskom 0:2. O druhý bod pre hosťujúce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila talianska jednotka Martina Trevisanová, ktorá zdolala Viktóriu Hrunčákovú 7:6 (9), 6:3. V prvom sete nevyužila slovenská dvojka tri setbaly

Hrunčáková nestačila na Trevisanovú. Slovenské tenistky prehrávajú s Talianskom 0:2
TASR/Jaroslav Novák

 V dueli medzi Hrunčákovou a Trevisanovou videli diváci od začiatku atraktívny tenis s množstvom dlhých výmen od základnej čiary. Slovenka hrala so súperkou, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA o vyše 100 miest vyššie, vyrovnanú partiu. 

V úvodnom dejstve odvrátila všetky brejkbaly a za stavu 6:5 mala po víťaznom returne k dispozícii setbal. Trevisanová ho však odvrátila a vynútila si tajbrejk, ktorý priniesol veľkú drámu. Hrunčáková v ňom viedla 4:1, no Trevisanová otočila na 5:4, v priebehu tajbrejku odvrátila ďalšie dva setbaly a v koncovke napokon slávila úspech.

Svetová dvadsiatka sa dostala na koňa a v úvode druhého dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:0. Hrunčáková nezložila zbrane, vďaka zlepšenej hre vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri gemy sa stali korisťou Trevisanovej. Talianka mala optimálnu dĺžku úderov, robila minimum nevynútených chýb, čo bol proti bojovne hrajúcej Hrunčákovej základ úspešného výsledku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok