Orbán o Ukrajine hovorí trefne a odvážne, myslí si Medvedev

ta3 tasr
14.4.2023 13:45

Ruský exprezident a podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v príspevku v aplikácii Telegram zopakoval, že Ukrajina "prestane existovať" a vyzdvihol tiež vyjadrenia maďarského premiéra Viktora Orbána. V piatok to uviedol denník The Guardian.

Medvedev zase hrozí, chce poslať lode s hypersonickými strelami Cirkon na Washington
TASR/AP

"Maďarský premiér povedal, že Ukrajina je po finančnej stránke neexistujúca krajina a že len čo prestanú Spojené štáty a európske krajiny (Kyjev) podporovať, vojna sa skončí. Na európskeho politika to povedal odvážne a trefne. Čo k tomu dodať, jedine len to, že ak skončí podpora zo strany Západu, bude to i koniec Ukrajiny ako takej," napísal Medvedev.

Dmitrij Medvedev je blízkym spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a je horlivým zástancom invázie ruskej armády na Ukrajinu. Kedysi bol pritom v Rusku i na Západe považovaný za liberála.

Rétorika bývalého ruského prezidenta je od začiatku konfliktu na Ukrajine stále agresívnejšia, pričom jeho vyhlásenia niekedy odrážajú myslenie najvyššej kremeľskej elity, konštatovala agentúra Reuters.

Orbán v Kossuth Rádió povedal, že Ukrajinu financovať do nekonečna nemožno. "Ukrajinské dôchodky, platy, školstvo a zdravotníctvo, to všetko platí Európa, čo chýba jej ekonomike. Akonáhle by sme prestali financovať Ukrajinu, skončila by sa aj vojna," podčiarkol maďarský ministerský predseda, ako upozornil server 24.hu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok