Tak takto?!: Riaditeľ NAKA zdôraznil dôležitosť taktiky pri vyšetrovaní vraždy Tupého

ta3/Patrik Mindžák
14.4.2023 14:16

Po viac ako 17-tich rokoch je polícia blízko k rozuzleniu vraždy študenta Daniela Tupého. Chytila NAKA skutočného páchateľa? Ako je to s vyšetrovaním bezpečnostných previerok NBÚ? Prečo sa NAKA dostala s nimi do sporu, keď chcela vyšetrovať IT zákazky Vojenského spravodajstva? Stojí si šéf za svojimi vyšetrovateľmi, ktorých šéf SMER-u označuje ako čurillovcov? V relácii Tak takto?! o tom porozprával riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko.

tak_takto_124.jpg
TA3

Dlhšiu dobu NAKA vyšetrovala okolnosti vraždy Tupého, potrebovala získať dodatočné dôkazy. "Nebolo možné vzniesť obvinenie všetkým osobám, len tej, ktorá sa skutku dopustila," pripustil Daňko. Zároveň ho prekvapilo Puškárovo odmietnutie poskytnúť DNA, čo ho len utvrdzovalo v názore, že v daný tragický večer bol na mieste činu.

Údaje a dáta mali k dispozícii už v roku 2005, po ich analýze od roku 2018 zistili prítomnosť osôb na Tyršovom nábreží. Hoci pri akcii Karma zadržali osem podozrivých osôb, taktikou bolo, aby Puškár medzi nimi ešte vtedy nebol.

"Vyšetrovanie je na začiatku, obvinený ešte nevypovedal. Finále bude musieť rozlúsknuť až súd," uviedol s tým, že spis, ktorý požaduje Puškárov obhajca, má 27 zväzkov a je už nafotený, čiže pripravený na odovzdanie. Odmieta tiež obhajocovo tvrdenie, že sa mu neposkytla možnosť nazrieť do spisu. Poskytnuté mu to bolo, spis však ešte vtedy nebol dokončený, dodal Daňko.

Celú reláciu Tak takto?! s Ľubomírom Daňkom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok