Športový svet smúti. Jazdec rely a volejbalistka ho opustili v rovnaký deň

ta3 TASR
13.4.2023 16:16

Írsky automobilový pretekár Craig Breen, ktorý jazdil seriál MS v rely, zahynul. Nešťastie sa stalo počas tréningovej jazdy v Poľsku.

Športový svet smúti. Jazdec rely a volejbalistka ho opustili v rovnaký deň
Twitter/Rallirinki / Teemu

Jazdec stajne Hyundai sa pripravoval na nadchádzajúcu Rely Chorvátska. Jeho auto zišlo z asfaltovej vozovky a havarovalo. Spolujazdec James Fulton vyviazol bez zranení.

Tridsaťtriročnému Írovi sa v seriáli MS nepodarilo ani raz triumfovať, no až šesťkrát obsadil 2. priečku. Naposledy tento rok na Rely Švédska.

"WRC šokovala a rozosmutnila táto správa. Myslíme na rodinu a priateľov Craiga v tomto smutnom čase," zverejnila strešná organizácia automobilového seriálu MS podľa stránky autosport.com.

Pád z okna

Osemnásťročná talianska volejbalistka Julia Itumaová tragicky zahynula po stredajšom zápase jej Novary v Istanbule v zápase Ligy majstrov. Podľa agentúry ANSA zomrela po páde z okna hotela, v ktorom bývala výprava talianskeho klubu.

Jej telo našli pod oknom vo štvrtok v ranných hodinách, niekoľko hodín po semifinálovej odvete LM, v ktorej Novara prehrala s Eczacibasi 0:3 a do boja o trofej nepostúpila. V prvom zápase zvíťazil taliansky tím doma 3:2. Klub vyjadril vo svojom stanovisku obrovský smútok z predčasnej smrti Itumaovej a vyjadril hlbokú sústrasť jej rodine.

Polícia okolnosti smrti vyšetruje. Podľa informácií tureckého denníka Hürriyet mohla mladá volejbalistka spáchať samovraždu, keď vyskočila z okna na šiestom poschodí hotela.

Itumaová, ktorá sa narodila v Miláne nigérijským rodičom, získala vlani s talianskou reprezentáciou titul na ME hráčok do 19 rokov. V klube Gorgonzola Novara pôsobila prvú sezónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok