Tak takto?!: Cigániková obvinila OĽANO, že je ich chybou, ako to dopadlo s nemocnicou Rázsochy. Krajčí zlyhanie uznal

ta3/Patrik Mindžák
13.4.2023 14:40

Vo štvrtok 13. apríla sa konalo mimoriadne rokovanie zdravotníckeho výboru, kde sa rozoberali zaujímavé témy, predovšetkým nemocnica Rázsochy. Pripomína to nekonečný príbeh o diaľnici z Bratislavy do Košíc. V relácii Tak takto?! o tom porozprávali bývalá šéfka výboru pre zdravotníctvo a poslankyňa NR SR Jana Bittó Cigániková (SASKA) a exminister rezortu zdravotníctva a súčasný predseda výboru pre zdravotníctvo Marek Krajčí (OĽANO).

tak_takto_110.jpg
TA3

"Za mojej éry sa verejne obstarával zhotoviteľ projektovej dokumentácie. Na ochranu svojej osobnosti možno využijem trestné oznámenie na niekoho, kto začal šíriť, že sme v tomto jednom roku (na čele rezortu zdravotníctva) zastavili verejné obstarávanie, čo nie je pravda," vysvetlil Krajčí.

"Je smiešne, aby sa minister Heger tváril, že nepozná Krajčího a opačne, že Krajčí hovorí, že s tým nič nemá. Pritom vždy boli OĽANO, len pred piatimi minútami sa rozdelili. Mohlo sa konať o rok a pol skôr, keby prišlo politické rozhodnutie," upozornila Cigániková.

Doplnila, že keď má jedna politická strana všetku politickú moc na všetkých úrovniach, tak je hlúpe vyhovárať sa na ostatných. "To, ako to dopadlo dnes, je výsledkom toho, že vedenie OĽANO nevedelo verejne priznať, že chce zobrať peniaze regionálnym nemocniciam a všetko dať do štátnych. Meškanie, ktoré vzniklo, je výsledkom iba ich straníckej politiky."

Krajčí uznal, že to je zlyhanie OĽANO a prechádzajúceho ministra (Lengvarský). "Na základe dnešného výboru sa budú dať povedať stanoviská do ďalšieho obdobia," skonštatoval.

Celú reláciu Tak takto?! s Janou Bittó Cigánikovou a Marekom Krajčím si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok