Z dôvodu úniku chemickej látky je na východe uzavretá diaľnica D1. Neprejazdná bude ešte hodiny

ta3 TASR
13.4.2023 09:03

Z dôvodu úniku chemickej látky na parkovisku čerpacej stanice na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami je uzatvorená diaľnica v oboch smeroch. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"V smere z Prešova do Košíc je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Lemešany. Obchádzka vedie po ceste I/20 cez obce Lemešany, Janovík, Bretejovce a Budimír. V smere z Košíc do Prešova je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Budimír," uvádza polícia s tým, že obchádzka vedie po tej istej trase. Na mieste zasahujú hasiči.

Na odpočívadle Javorník je odstavený kamión, ten stojí na parkovisku blízkej čerpacej stanice. Z jeho cisterny uniká kyselina chlorovodíková.

Kyselina chlorovodíková je vysoko prchavá látka, ktorú môže vietor rozniesť po okolí. Hasiči sa preto snažia, minimalizovať tento únik a jeho dopady na životné prostredie a ľudské zdravie.

Úsek bude neprejazdný ešte hodiny

Diaľnica medzi Prešovom a Košicami môže byť pre únik chemickej látky z cisterny uzatvorená ešte hodiny. Čaká sa na príchod náhradného vozidla, do ktorého bude chemická látka prečerpaná. 

Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik s tým, že predpokladaný príchod náhradného vozidla je približne o 15 hodín.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok