Rusko vyslalo stíhačku k nemeckému vojenskému lietadlu nad Baltským morom, uviedla Moskva

ta3 ČTK
12.4.2023 20:21

Rusko vyslalo do vzduchu nad Baltským morom stíhačku kvôli nemeckému vojenskému lietadlu, ktoré sa približovalo k ruskej hranici. Na komunikačnej platforme Telegram to uviedlo ruské ministerstvo obrany. Stíhačka nemecké lietadlo podľa ministerstva odprevadila od hraníc.

Rusko zvažuje, že Iránu pošle stíhačky, tvrdia USA. Má ísť o vojenskú spoluprácu
TASR/AP

Posádka ruskej stíhačky Su-27 identifikovala cudzie lietadlo pohybujúce sa blízko ruskej hranice ako hliadkové lietadlo P-3 Orion nemeckého námorníctva, oznámilo aj ministerstvo. Nemecký stroj ruskú hranicu nenarušil, doplnila Moskva.

Ruské ministerstvo zdôraznilo, že let ruskej stíhačky sa uskutočnil v súlade s medzinárodnými normami využívania vzdušného priestoru nad neutrálnymi vodami. Stíhačka sa podľa nej do nebezpečnej blízkosti k cudziemu lietadlu nedostala.

V marci USA ruskú armádu obvinili z "nebezpečného a neprofesionálneho" správania, keď bolo nad Čiernym morom zničené americké bezpilotné lietadlo po tom, čo sa s ním podľa americkej armády zrazila ruská stíhačka. Moskva tvrdí, že dron sa "provokatívne" pohyboval na ruské územie. Zároveň ale popiera, že by sa s ním ruské lietadlo stretlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok