Fischer dlhuje milióny za prezidentskú kampaň

TASR, TA3
14.2.2013 14:15

Neúspešný prezidentský kandidát Jan Fischer dlhuje za kampaň milióny korún, ale sponzori sa k nemu už nehlásia. Ako dnes informoval denník Mladá fronta DNES, bývalý premiér má na svojich transparentných účtoch len zhruba 17.000 korún.

Problémy nastali 31. januára, keď skončila činnosť Fischerovej kancelárie a on musel vyplatiť mzdy zamestnancom, uhradiť telefónne účty a ďalšie výdavky. Neúspešný kandidát, ktorý z volebného súboja vypadol v prvom kole, zo svojho zaplatil 350.000 korún a začal rozpredávať aj zariadenie kancelárie vrátane nábytku a počítačov.

Na konci februára mu okrem toho skončí splatnosť miliónových faktúr za reklamu. "Teraz robím všetko pre to, aby som akosi našiel peniaze na úhradu zvyšných faktúr," uviedol pre MF DNES Fischer, ktorý verí, že sa mu potrebné milióny podarí zohnať.

Do ťažkostí sa expremiér dostal preto, že mu niektorí sponzori neposlali sľúbené peniaze, iní si nechali vrátiť nepreinvestované financie. "Nehovorím, že sa na mňa vykašľali, ale rád by som vyjadril pevnú vieru, že splnia záväzky, o ktorých vopred vedeli," konštatoval Fischer.

K zložitej situácii veľkou mierou prispela aj skutočnosť, že 62-ročný politik kandidoval ako nezávislý a nemá za sebou bohatú stranu ani finančnú skupinu. Kvôli prezidentským voľbám pritom opustil dobre platené zamestnanie v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok