Bývalý politik Hrnčiar zveľaďuje svoj majetok. V pláne má výstavbu bytov za desiatky miliónov eur

ta3 Aktuality.sk
12.4.2023 09:47

Bývalý poslanec Národnej rady SR Andrej Hrnčiar chce stavať v Martine byty za 36 miliónov eur. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Bývalý politik Hrnčiar zveľaďuje svoj majetok. V pláne má výstavbu bytov za desiatky miliónov eur
TASR/Jakub Kotian

Ako informovali Aktuality, expolitik má podiel vo firme Pebyco, ktorá chce v Martine v areáli bývalého pivovaru v rámci rezidenčného projektu postaviť 299 bytov za 36 miliónov eur. Podiel v spoločnosti potvrdil pre redakciu Aktualít aj samotný Hrnčiar, ktorý dodal, že 40-percentný podiel kúpil od svojho brata už pred ôsmimi rokmi.

Expolitik a bývalý primátor Martina podľa portálu v roku 2022 rozšíril svoj majetok aj o byt v bratislavskom Starom Meste na Mudroňovej ulici. Hrnčiar tvrdí, že bol financovaný zo súkromnej pôžičky a na byt čoskoro pribudne záložné právo banky. Od koho si pôžičku zobral, pre portál nepovedal.

Okrem bytu vlastní aj sklad v meste Turany, z ktorého plánuje zásobovať Chatu pod Chlebom. Tá patrí firme MaH Servis, ktorú vlastní expolitikova manželka a dcéra. Spoločnosti MaH Servis získala podľa portálu v decembri minulého roka aj nehnuteľnosť v lyžiarskom stredisku Valča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok