SASKA zvoláva mimoriadny parlamentný výbor, témou budú Rázsochy i plán obnovy

TA3 TASR
11.4.2023 14:31

Strana Sloboda a Solidarita žiada mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo. Témou má byť rozdelenie finančných prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu nemocnice Rázsochy. Poslankyňa za SASKU Jana Bittó Cigániková upozorňuje na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy.

SASKA zvoláva mimoriadny parlamentný výbor, témou budú Rázsochy i plán obnovy
TASR/Jakub Kotian

Dočasne poverenej vláde vyčíta "váhavosť" v otázke financovania modernizácie slovenského zdravotníctva. "Vo vzduchu už dlhšie visí podozrenie, že sa míľniky Plánu obnovy a odolnosti v prípade nemocnice Rázsochy nestihnú, keďže v mnohých oblastiach už dnes meškajú. Nepomáha ani krízové riadenie zo strany Národnej implementačnej a koordinačnej autority (NIKA)," tvrdí Bittó Cigániková.

Skonštatovala, že rezort zdravotníctva už vyše mesiaca audituje výsledky súťaže veľkých infraštruktúrnych projektov z plánu obnovy vyhlásených ešte začiatkom marca.  

"Štát mešká už rok a pol v rozdelení celého balíka peňazí a zároveň nepochopiteľne dlho trvá audit, ktorý nariadil Eduard Heger, pričom každú chvíľu sľubuje zverejniť jeho výsledky. Prijímatelia majú menej ako rok na prípravu projektu a realizáciu verejného obstarávania. Míľnik 1Q24 sa tak stáva nerealizovateľným," vyhlásila.

SASKA dodala, že pod návrh na zvolanie výboru sa podpísali aj Zuzana Šebová (Sme rodina), Richard Raši (Hlas-SD) a Tomáš Lehotský (SASKA). Na zasadnutí očakáva aj účasť zodpovedných členov vlády a ďalších.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok