Zomrel gitarista švédskej skupiny ABBA. Vo veku 70 rokov podľahol rakovine

ta3 čtk
10.4.2023 19:50

Vo veku 70 rokov zomrel dlhoročný gitarista švédskej skupiny ABBA Lasse Wellander, informovala agentúra DPA. S kapelou nahral niekoľko albumov a absolvoval mnohé turné. Hudobník podľa vyhlásenia rodiny v piatok podľahol rakovine.

Zomrel gitarista švédskej skupiny ABBA. Vo veku 70 rokov podľahol rakovine
Twitter/Alerta News 24

Wellander, multiinštrumentalista a producent, začal hudobnú kariéru už v 16 rokoch. Odvtedy spolupracoval s množstvom umelcov, a to ako v štúdiu, tak na turné aj pri televíznych vystúpeniach. So švédskou skupinou ABBA spolupracoval prvýkrát v roku 1975 a odvtedy sa stal jej hlavným gitaristom. Pracoval napríklad na hitoch ako Knowing Me, Knowing You, Thank You for the Music alebo The Winner Takes It All.

Skupina Wallanderovi na svojom Instagrame vyjadrila poctu ako "drahému priateľovi, zábavnému chlapíkovi a znamenitému gitaristovi". "Kreativita, ktorou v štúdiu prispieval, bola ohromne dôležitá, rovnako ako neohroziteľný gitarový um na pódiu. Smútime nad jeho tragickou a predčasnou smrťou a spomíname na jeho milé slová, zmysel pre humor aj hudobnú brilantnosť," uviedla švédska kapela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok