VIDEO: Ospravedlnil sa. Dalajláma pobozkal chlapca a žiadal ho, aby mu ocucal jazyk

ta3 čtk
10.4.2023 16:46

Tibetský duchovný vodca dalajláma sa ospravedlnil za incident, pri ktorom pobozkal na pery maloletého chlapca. Chlapec sa dalajlámu pôvodne spýtal, či ho môže objať, načo ho duchovný vodca pozval na pódium v indickom chráme v Dharamsale. Pri krátkom rozhovore chlapca pobozkal na pery a neskôr vyplazil jazyk a chlapca vyzval, aby mu jazyk "ocucal". Informovala o tom agentúra AP.

VIDEO: Ospravedlnil sa. Dalajláma pobozkal chlapca a žiadal ho, aby mu ocucal jazyk
TASR/AP

Incident sa odohral vo februári pri stretnutí so stovkou indických študentov. Osemdesiatsedemročný dalajláma v reakcii na verejnú kritiku v pondelok vydal vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlňuje "chlapcovi aj jeho rodine a tiež priateľom na celom svete, ktorým mohli (dalajlámove) slová ublížiť".

"Jeho Sviatosť často hravo a nevinne podpichuje ľudí, s ktorými sa stretáva, a to aj na verejnosti a pred kamerami. Je mu ľúto, že sa incident stal," píše sa vo vyjadrení tibetského duchovného vodcu.

Dalajláma bol za duchovného vodcu krajiny vysvätený vo svojich 15 rokoch, keď do Tibetu vtrhli vojská komunistickej Číny a napadnutá krajina potrebovala na čele posvätnú autoritu. V indickej Dharamsale žije v exile od roku 1959.

Témy: Čína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok