Džúsová diéta: Zabudnite na kupované šťavy, pripravte si ich poctivo doma

TA3/zm
18.4.2023 08:00

Od džúsovej diéty neočakávajte zásadný úbytok váhy, ale jej upravenie určite. Prvé a zásadné pravidlo však je pripravovať si ovocné a zeleninové džúsy poctivo doma.

Džúsová diéta: Zabudnite na kupované šťavy, pripravte si ich poctivo doma
Freepik

Džúsová diéta je pomerne jednoduchá a držať by ste ju mali dva až tri dni. Za ten krátky čas môžete zhodiť pár kíl a upraviť si malé nedokonalosti na postave. Navyše, ide o zdravý spôsob stravovania, ktorý sa odrazí aj neskôr na upravení metabolizmu.

Pozor na kalórie

Zabudnite na kupované džúsy, ovocné a zeleninové šťavy si musíte pripravovať sami doma, aby ste neprijímali aj umelé sladidlá a konzervanty. Ďalšia výstraha sa týka množstva džúsov, ktoré vypijete. Ak by ste si to neustriehli, mohli by ste, naopak, začať priberať, pretože jeden pohár džúsu je kaloricky na približne rovnakej úrovni ako rožok a liter šťavy môže zodpovedať hodnote ľahšieho obeda.    

Pomer ovocia a zeleniny

Džúsová diéta nemá predpísané konkrétne druhy ovocia a zeleniny, ktoré by ste mali odšťavovať. Mali by ste však myslieť na vyvážený pomer a nerobiť si len čisto ovocné džúsy. Vždy spojte ovocie aj so zeleninou, práve tak ustriehnete kalórie. Napríklad mrkvová šťava prečisťuje krv a celý organizmus a pôsobí močopudne. V diétach je obľúbená aj uhorka či melón. Fantázií sa však medze nekladú.

Náhrada jedla

A teraz samotný princíp džúsovej diéty. Ak s jej pomocou naozaj chcete schudnúť, mali by ste pohárom čerstvej šťavy nahradiť dve jedlá, ideálne desiatu a olovrant. Vhodné je pripraviť si čerstvý nápoj, práve vtedy si zachováva najviac vitamínov a minerálnych látok. Navyše, telo ich v tekutom stave dokáže prijať oveľa rýchlejšie než z tuhých pokrmov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok