Zelenskyj vo veľkonočnom posolstve: Svet túži žiť slobodne. Ukrajina dnes stráži tento svet

ta3 tasr
9.4.2023 16:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu vo svojom veľkonočnom posolstve vyzdvihol ukrajinskú multináboženskú spoločnosť a pripomenul, že Ukrajina stráži tento svet a bráni svoje hodnoty. Informuje stanica CNN.

Zelenskyj je po návšteve Spojených štátov späť v Kyjeve
AP

Zelenskyj zablahoželal Ukrajincom a všetkým kresťanom, ktorí 9. apríla oslavujú Veľkú noc. Pripomenul, že ľudia slávia tieto sviatky na fronte, ako aj v rôznych mestách a na dedinách.

"Toto je moderný svet. Svet, ktorý túži žiť slobodne. Svet, v ktorom sa cení život, rešpekt a princíp rovnosti každého človeka. Ukrajina dnes stráži tento svet, bojuje za svoju zem a svoje hodnoty," pokračoval.  

Vo svojom posolstve zároveň vyzdvihol ukrajinskú multináboženskú spoločnosť. "Hoci môžeme vyznávať rôzne náboženstvá, rovnako veríme v slobodu. Môžeme mať rôzne tradície, no všetci máme jednu vec spoločnú: (túžbu) brániť svoju vlasť. Sviatky oslavujeme v rôzne dni, ale jeden (dátum) bude rovnaký pre všetkých: pre Ukrajinu a celý slobodný svet... Bude to náš (spoločný) Deň víťazstva," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok