Chávez podstupuje po operácii alternatívne liečenie

TASR, TA3
14.2.2013 07:31

Venezuelský prezident Hugo Chávez podstupuje "komplexné" alternatívne liečenie viac než dva mesiace po onkologickej operácii na Kube. Informoval o tom v stredu jeho viceprezident Nicolas Maduro.

Cháveza (58) nevideli na verejnosti, odkedy 11. decembra odcestoval do Havany na operáciu, jeho štvrtú v súvislosti s rakovinou za 18 mesiacov.

Maduro neposkytol podrobnosti o alternatívnych liečbach prezidenta. Chávez nikdy neoznámil, akou rakovinou trpí, a kritici obviňujú jeho vládu z prehnaného utajovania, pokiaľ ide o jeho stav.


"Dnes náš veliteľ podstupuje alternatívne liečby... sú to komplexné a náročné liečby, ktoré raz musia ukončiť kolobeh jeho choroby,"
vyhlásil Maduro v štátnej televízii.

Vláda v Caracase, ktorá odmieta obvinenia z netransparentnosti ohľadom Chávezovho zdravotného stavu, uvádza, že prezident má za sebou náročné pooperačné obdobie a že vstúpil do "novej fázy" zotavovania. Detaily o tejto novej fáze neprezradila.

V prípadných predčasných voľbách v juhoamerickej krajine by proti sebe stáli Maduro a Henrique Capriles, guvernér štátu Miranda, ktorý neuspel v súboji s Chávezom v prezidentských voľbách vlani v októbri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok