Heger poprial Slovákom príjemné sviatky. Pridala sa aj prezidentka, vyzdvihla uctenie si tradícií

ta3 tasr
9.4.2023 11:38

Tajomstvo Veľkej noci nám prináša pochopenie zmyslu obety. Na sociálnej sieti to uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger. Všetkým ľuďom na Slovensku poprial, aby boli vnímaví a citliví na príbehy ľudí okolo seba. Príjemné sviatky zároveň zaželal aj tým, ktorí ich neoslavujú ako náboženský sviatok. Radostnú Veľkú noc zaželala Slovákom aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Heger poprial Slovákom príjemné sviatky. Pridala sa aj prezidentka, vyzdvihla uctenie si tradícií
Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR

"Najdôležitejšie a najväčšie sviatky kresťanov nás učia byť vďačnejšími, láskavejšími, pokornejšími, úctivejšími, trpezlivejšími, tolerantnejšími, odvážnejšími a lepšími ľuďmi," povedal Heger. Odkázal, aby ľudia urobili niečo pre druhého, navzájom si odpustili a ospravedlnili sa za svoje chyby.

Tým, ktorí veľkonočné sviatky neoslavujú ako náboženský sviatok, zároveň poprial príjemný čas strávený s rodinou a najbližšími. Tieto chvíle by mali byť podľa neho sprevádzané radosťou a vzájomnou úctou. Byť s niekým, koho máme radi a zdieľame vzájomné pochopenie i porozumenie, označil za veľký dar.

"Často je pre nás ľudí neľahkou výzvou vážiť si jeden druhého. Miesto kritického slova prinášať slovo povzbudenia či automaticky neodsúdiť niekoho, s kým nesúhlasíme," podotkol Heger.

Veľká noc je príležitosťou uctiť si tradíciu i rozvíjať ďalej zručnosť našich predkov. Ale najmä urobiť si život krajší a pestrejší. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Veľkonočné sviatky sa podľa hlavy štátu vždy niesli v radostnom očakávaní a spája sa s nimi množstvo tradícií, príprava gurmánskych špecialít či výzdoba kraslíc. "Už len spôsobov, akými možno vyzdobiť veľkonočné vajíčka, je azda toľko, koľko je obcí na Slovensku," poznamenala Čaputová.

Veľká noc je podľa nej nielen veľkým kresťanským sviatkom, ale zároveň aj sviatok jari, hoci tomu počasie v posledných dňoch nenasvedčovalo. Obyvateľom Slovenska popriala radostnú Veľkú noc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok