Fitness výzva 75 Hard: Ak ju dodržíte, do leta máte postavu snov

TA3/zm
16.4.2023 10:00

Na internete sa pravidelne šíria výzvy, vďaka ktorým môžete schudnúť alebo spevniť postavu, prípadne upraviť životný štýl. Jednou z nich je aj 75 Hard, ktorá ako názov napovedá, trvá presne 75 dní. Najvyšší čas s ňou začať, ak sa rozhodne ísť do toho. O čo vlastne ide?

Fitness výzva 75 Hard: Ak ju dodržíte, do leta máte postavu snov
Freepik

Fitness výzva 75 Hard vznikla ešte v roku 2019 a je kombináciou tréningov, disciplíny a zdravého jedálneho lístka. Tento program dostal prívlastok transformačný, pretože vám skutočne zmení život a najmä postavu.

Diéta

Výzva 75 Hard je postavená na piatich pilieroch, ktoré musíte denne dodržiavať po celú dobu trvania programu. Prvá zásada je úprava stravy, pričom program nepredpisuje konkrétnu diétu. Je na vás, či si zvolíte keto diétu, delenú stravu alebo prerušovaný pôst. Ide o to, že by ste mali upraviť jedálny lístok a vybrať si také diétne zásady, o ktorých viete, že vám prospejú a zbavia vás zlozvykov, ktoré bežne pri jedle robíte.

Tréning

Slovo „hard“ nie je v názve náhodou, prichádza totiž najnáročnejšia časť výzvy, ktorou je dvakrát denne 45 minútový tréning, pričom jeden sa musí odohrávať na čerstvom vzduchu. Náročnosť je teda nielen fyzická, ale aj časová, pretože nie každý si vie predstaviť, kde si ukradne denne dvakrát trištvrte hodinu na cvičenie.

Pitný režim

Posledné tri piliere, na ktorých je postavená výzva 75 Hard sú však pomerne jednoduché a stačí na ne odhodlanie. Napríklad úloha vypiť denne 3,5 litra tekutín. Výzva odporúča čistú vodu, ale môžete zahrnúť aj minerálky a nesladené čaje.

Sebarozvoj

Keďže 75 Hard je transformačný program, mal by vám zmeniť nielen telo, ale aj myseľ. Preto je jedna zo zásad tejto výzvy aj prečítať denne aspoň 10 strán z akejkoľvek motivačnej literatúry, prípadne odbornej, ktorá bude rozvíjať vaše myslenie a vedomosti.

Fotenie

A na záver je dôležité fotiť sa každý jeden zo 75 dní. Ani jeden nemôžete vynechať, mali by ste sa zvečniť v plavkách alebo bielizni a v približne tej istej polohe, aby ste si na konci výzvy vedeli porovnať svoju zmenu a vidieť pokrok.

Soft verzia

Najmä čo sa tréningov týka je táto výzva naozaj náročná, preto vznikla aj jej jednoduchšia a ľahšia verzia s názvom 75 Soft. Zásadná zmena je v tom, že máte dodržať jeden 45 minútový tréning denne, ale zrejme vás poteší aj fakt, že alkohol alebo nezdravé jedlá sú povolené pri výnimočných príležitostiach ako sú napríklad rodinné oslavy. Pri oboch verziách programu však platí, že ak porušíte čo i len jeden z bodov, vraciate sa na začiatok a svojich 75 dní štartujete odznova. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok