NBA: Phoenix zdolal Denver, Miami zvíťazilo vo Philadelphii

ta3 tasr
7.4.2023 16:40

Basketbalisti Miami zvíťazili v noci na piatok v NBA na palubovke Philadelphie 129:101 a posilnili si šance na postup do play off. Ústrednými postavami Heat boli Jimmy Butler a Tyler Herro, obaja zaznamenali 24 bodov. San Antonio v historicky prvom dueli profiligy v Austine zdolalo Portland 129:127.

Miami vyhralo tretí duel za sebou a dva pred koncom základnej časti máú stále šancu na zisk šiesteho miesta vo Východnej konferencii, ktoré znamená istotu osemfinále play off. "Snažíme sa byť konzistentní, hrať každý zápas s rovnakou energiou. Kdekoľvek skončíme medzi postupujúcimi, bude to v poriadku. Veríme si," povedal Herro.

Oklahoma vyhrala po troch prehrách a drží desiate miesto na západe, ktoré znamená poslednú miestenku v play in. Na palubovke Utahu triumfovala 114:98. Shai Gilgeous-Alexander zaznamenal 22 bodov a ďalší šiesti hráči Thunder sa dostali na dvojciferné číslo. Oklahoma si udrží desiate miesto, ak v poslednom stretnutí základnej časti v noci na pondelok zdolá Memphis.

Phoenix zvíťazil nad Denverom, ktorý nechal odpočívať svoje hviezdy, 119:115 a pripísal si siedmy triumf v sérii. V drese lídrov Západnej konferencie chýbali Nikola Jokič, Jamal Murray, Michael Porter Jr., Aaron Gordon i Kentavious Caldwell-Pope. Za Suns dal 29 bodov Kevin Durant, Chris Paul pridal 25 a premenil sedem trojok. "Bolo fajn odohrať toľko minút s novým spoluhráčmi. Myslím, že dnes sme splnili misiu," povedal Durant, ktorý prišiel do Phoenixu vo februári.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok