Rakúske úrady zatkli viacero pašerákov drog. Medzi nimi bola aj dvojica Slovákov

ta3 tasr
6.4.2023 18:53

Dvanásť osôb vrátane dvoch Slovákov, ktorí obchodovali s drogami, zadržali vďaka spolupráci slovenskej a rakúskej polície. Informuje agentúry APA.

Vražda vo Veľkom Bieli: Súd poslal Ukrajinca do väzbe, družke mal viackrát udrieť hlavu o zem
TASR/Radovan Stoklasa (ilu)

Jedenástich členov gangu zatkli na Slovensku 8. februára. Šéfa celej skupiny zadržali neskôr na základe medzinárodného zatykača v Belehrade. Všetkých 12 členov je vo väzbe na území SR, píše APA.

Päťdesiatročný Slovák, jeho 37-ročná manželka a ďalší muž vo veku 40 rokov riadili obchodovanie s drogami z rakúskej obce Kittsee, kde mali hlavné bydlisko. Okrem neho využívali aj ďalší byt v tejto obci. V uplynulých rokoch na územie Slovenska prevážali 100 kilogramov metamfetamínu a 20 kilogramov kokaínu mesačne.

Polícia pri domových prehliadkach v Kittsee zaistila aj veľké množstvá kokaínu a kanabisovej živice, finančnú hotovosť, hodinky a šperky. Drogy skupina dovážala z Holandska. Oddelenie pre drogovú trestnú činnosť Krajinského kriminálneho úradu v Burgenlande a Národná kriminálna agentúra SR (NAKA) po členoch gangu pátrali od marca 2022, píšu rakúske médiá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok