Kde si budete môcť užiť veľkonočnú lyžovačku? Otvorených u nás bude menej než desať stredísk

ta3 ČTK
6.4.2023 12:25

Lyžiarska sezóna na Slovensku bude pokračovať aj na Veľkú noc, v prevádzke ale zostane menej stredísk ako v tomto období v minulosti. Podmienky na lyžovanie sú dobré až veľmi dobré, povedala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour.

Kde si budete môcť užiť veľkonočnú lyžovačku? Otvorených u nás bude menej než desať stredísk
TASR - František Iván

Veľkonočné sviatky Slováci využívajú aj na pobyt na horách. Tentokrát bude podľa Stykovej v prevádzke menej ako desať lyžiarskych stredísk, a to pre skoršie oteplenie a nižší záujem ľudí o lyžovanie.

Cez nadchádzajúci predĺžený víkend budú mať otvorené okrem iných najväčší slovenský skiareál Jasná v Nízkych Tatrách, ale tiež strediská v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách. Lyžovať bude možné aj v areáli Roháče v Západných Tatrách, ďalej na Martinských Holiach pri a v časti strediska Vrátna neďaleko Žiliny.

V najväčších skiareáloch budú mať návštevníci k dispozícii väčšinu zjazdoviek. V týchto dňoch panuje nielen na horách, ale aj v nižšie položených oblastiach krajiny chladné počasie. Na strednom a východnom Slovensku je do piatku možné sneženie.

Po Veľkej noci lyžiarske strediská na Slovensku obvykle postupne ukončujú sezónu. Najvyššie položená zjazdovka, v Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách, bola v minulosti otvorená ešte na začiatku mája.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok