Hoďte ich do práčky: Pre tento dôvod treba veci prať po každom tréningu

TA3/zm
15.4.2023 10:00

Hovoríte si po cvičení, že vám oblečenie vydrží ešte na ďalší tréning a neperiete ho? Robíte veľkú a možno aj zdraviu škodlivú chybu.

Hoďte ich do práčky: Pre tento dôvod treba veci prať po každom tréningu
Freepik

Prepotené oblečenie po športovom výkone síce preschne a možno je vám ho ľúto preto prať po jedinom použití. Ale mali by ste to robiť, najmä, keď si prečítate, čo vám hrozí.

Baktérie ostávajú

Športové oblečenie sa dotýka kože priamo, a tak hoci od potu vyschne,  baktérie v ňom zostanú. Mnoho ľudí to síce nevníma, ale citlivejšia pokožka dokáže na tento typ baktérii reagovať prakticky okamžite začervenaním a v horších prípadoch aj pľuzgiermi alebo vyrážkami.

Športové akné

Ak sa pravidelne stretávate s drobným akné po tele, možno je následkom práve prepoteného športového oblečenia. Nejde pritom o potenie ako také. To by nespôsobilo vyrážky. Ale baktérie, ktoré ostanú v oblečení, áno.

Toto perte vždy

Ak by ste chceli predsa len niektoré oblečenie ponechať do ďalšieho tréningu, môže to byť teoreticky tričko či mikina. No športová podprsenka či legíny telo obopínajú, a tak vyhádzanie hrozí o to viac, keď dané veci neoperiete vždy po cvičení.

Ženské infekcie

Intímne partie u žien sú na prepotenie obzvlášť háklivé. A hoci si denne meníte nohavičky, zápaly a infekcie sa môžu preniesť aj zo spomínaných legín na cvičenie. Pridáva k tomu fakt, že ide o priliehavé oblečenie, v ktorom koža neprijíma dostatok kyslíku, aj keď máte akokoľvek kvalitný, priedušný materiál.  

Témy: cvičenie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok