V Rusku spadlo malé ukrajinské lietadlo. Pilotovi sa nepodarilo utiecť, zajali ho pohraničníci

ta3 čtk
5.4.2023 19:05

V ruskej Brjanskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, sa zrútilo ľahké ukrajinské lietadlo. Pilota zajali ruskí pohraničníci, oznámili ruské médiá s odvolaním sa na tajnú službu FSB, ktorej súčasťou je aj pohraničná stráž.

V Rusku spadlo malé ukrajinské lietadlo. Pilotovi sa nepodarilo utiecť, zajali ho pohraničníci
Twitter/Холод

Denník Kommersant na svojom webe zverejnil snímok zajatého ukrajinského pilota, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach.

"Lietadlo z nezistených príčin havarovalo pri obci Butovsk," citovala agentúra RIA Novosti z vyhlásenia FSB. Podľa neho ruskí pohraničníci zadržali pilota, ktorý sa pokúšal utiecť na ukrajinské územie. FSB voči narušiteľovi štátnej hranice začala vyšetrovanie.

Pilot pri výsluchu vypovedal, že pracuje ako civilný pilot a že mu zaplatili 50 000 hrivien za to, že bude pri lete sprevádzať druhé lietadlo vo výške 50 metrov a na pokyn z tohto stroja bude robiť fotografie. Nevedel vraj, že letí nad Ruskom, aj keď na svoju ochranu dostal automatickú zbraň a nepriestrelnú vestu, napísal server Meduza s odvolaním sa na záznam výsluchu, zverejnený na sociálnych sieťach.

Ukrajinská strana incident nekomentovala.

Agentúra pripomenula, že v ruskom pohraničí platí zvýšená pohotovosť kvôli hrozbe "teroristického ohrozenia", čo zahŕňa posilnenie kontrol na staniciach a ďalších miestach, kde sa zhromažďujú ľudia, a tiež posilnenie ochrany strategických objektov, vrátane energetických, ale aj ďalšie opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok