Bývalý taliansky premiér Berlusconi je v nemocnici. Podľa médií je hospitalizovaný na JIS-ke

ta3 TASR
5.4.2023 13:24

Komplikácie súvisiace s predchádzajúcou infekciou boli príčinou stredajšej hospitalizácie bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v Miláne.

Berlusconi je pri vedomí a komunikuje, oznámil minister zahraničných vecí Antonio Tajani, ktorý je šéfom Berlusconiho strany Forza Italia (Taliansko, vpred). Informuje o tom agentúra AP.

Trojnásobný taliansky premiér sa nachádza v Nemocnici svätého Rafaela v Miláne, kam pravidelne dochádza za zdravotnou starostlivosťou, uviedol predtým jeho hovorca Paolo Emilio Russo. Talianske médiá informovali, že príčinou Berlusconiho hospitalizácie boli problémy so srdcom. Russo tieto správy nepotvrdil.

Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov vrátane nákazy koronavírusom v roku 2020. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a už niekoľko rokov nosí kardiostimulátor. Okrem toho prekonal aj rakovinu prostaty.

V Nemocnici svätého Rafaela strávil Berlusconi niekoľko dní aj minulý týždeň, keď bol na pravidelných kontrolných vyšetreniach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok