Detox podpazušia: Nový hit internetu vás zbaví zápachu z potu a zjemní pokožku

TA3/zm
13.4.2023 16:00

Potíme sa všetci, no s prichádzajúcimi vyššími teplotami, to môže byť prejav, ktorý obťažuje nielen nás, ale aj okolie. Povedzme si totiž úprimne, spotenie občas aj zapácha. Na minimalizovanie potu a nepríjemnej vône je tu však detox podpazušia. Nový hit internetu.

Detox podpazušia: Nový hit internetu vás zbaví zápachu z potu a zjemní pokožku
Freepik

Detox môže mať rôzne podoby. Zvyčajne sa spája so stravou, no iste ste už zachytili aj detox pokožky. Ten sa nemusí týkať len tváre, ale pokojne aj podpazušia. O čo ide?

Maska pre podpazušie

Detox podpazušia spočíva v aplikácii špeciálnej hĺbkovej čistiacej kúry, vďaka ktorej získate hneď niekoľko benefitov. V prvom rade odstránite z tejto oblasti odumreté kožné bunky podobne, ako sa to robí s telovým alebo pleťovým peelingom. Ak máte na pokožke drobné rany po holení žiletkou, regeneračná maska kožu upokojí. Podpazušie tak bude vyzerať napnutejšie a aj koža zostane na dotyk jemnejšia. Zmysel tohto detoxu je však primárne v tom, aby ste z tela dostali chemické usadeniny, ktoré sa v podpazuší tvoria používaním deodorantov.

Chemické vs. prírodné

Detoxikácia podpazušia má zmysel pre každého. Jej cieľom nemusí byť nič okrem jarnej očisty. No zároveň si za cieľ môžete dať prechod z prípravkov proti poteniu na chemickej báze smerom k prírodným produktom. Tie zvyčajne nezaťažujú telo , no ani životné prostredie. A rozhodne neobsahujú hliníkové soli, o ktorých sa roky hovorí ako o najväčšom strašiaku kozmetiky z oblasti antiperspirantov a deodorantov. Koža je najväčší orgán ľudského tela, preto by sme jej mali venovať dostatok pozornosti. No rozhodne podpazušie v starostlivosti o pokožku nezaberá toľko času, ako napríklad tvár. Pritom práve cez toto miesto, kde je množstvo potných žliaz, preniká do tela aj veľa škodlivých látok.

Detoxikačné kúry

Zmyslom detoxu podpazušia je vyrobiť si prírodnú masku z toho, čo poskytuje bežná domácnosť. A zacieliť treba na konkrétny problém.  Citlivá pokožka napríklad obľubuje jablčný ocot, suchá koža dobre reaguje zas na íl. Často sa využíva aj drevené uhlie či jedlá sóda. Ak si chcete podobnú masku pripraviť, stačí do internetového prehliadača zadať výraz armpit detox a vybehne vám množstvo odkazov na prípravu regeneračných a detoxikačných kúr.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok