Tak takto?!: Strana SASKA by stála za rozhodnutím prezidentky v prípade Mikulcovho odvolania, tvrdí Zemanová

ta3/Patrik Mindžák
4.4.2023 14:45

V utorok 4. apríla sa začal rokovanie Brannobezpečnostného výboru NR SR, kde sa rozoberala kauza ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), že sa neoprávnene oboznamoval s tajnými dokumentami, pričom na to nemal mať poverenie. V relácii Tak takto?! o tom rozprávali predsedníčka poslaneckého klubu strany SASKA Anna Zemanová a poslanec NR SR Lukáš Kyselica (OĽANO).

20230404_nove_dsng_tak_takto_live_kral_1230_9.jpg
TA3

Zemanová hovorí, že strana síce zmenila názov z SaS na SASKA, stanovy sa však meniť neplánujú. S návrhmi môžu prísť členovia ešte 15 dní pred konaním kongresu strany. "Meníme hru, rozdávame nanovo karty a nové vizuály majú zaujať. Chceme, aby na Slovensku nastal reštart a aby tie riešenia boli pre ľudí," uviedla.

Spolu s Kyselicom si myslia, že si prezidentka správne vyžiadala protokol z kontroly Národného bezpečnostného úradu. Má na to právo a je na nej, ako sa rozhodne ohľadom Mikulcovho vedenia rezortu.

"Administratívne drobnosti sa nájdu stále, sú to chybičky, ktoré sa robia," priblížil Kyselica s tým, že poslanci môžu dostávať informácie, ktoré sú dôležité pre výkon ich práce.

V prípade vyslovovania nedôvery Mikulcovi, by tak klub SASKA učinil, podotkla Zemanová. "Prezidentka má našu plnú dôveru, budeme rešpektovať jej rozhodnutia, aj čo sa týka úradníckej vlády."

Kyselica stojí za Mikulcom. "Aj za celou vládou," dodal.

Celú reláciu Tak takto?! s Annou Zemanovou a Lukášom Kyselicom si môžete pozrieť nižšie:


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok