V Európe vznikol teroristický štát, reaguje na smrť ruského blogera predseda Štátnej dumy

ta3 ČTK
4.4.2023 08:47

USA a Európska únia svojou podporou poskytovanej Kyjevu pomohli vytvoreniu teroristického štátu v Európe, vyhlásil v utorok na komunikačnej platforme Telegram predseda dolnej komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin. Komentoval tak nedeľný výbuch v petrohradskej kaviarni, pri ktorom zomrel proruský vojnový bloger Vladlen Tatarskij.

V Európe vznikol teroristický štát, reaguje na smrť ruského blogera predseda Štátnej dumy
TASR/AP

Volodin pripomenul aj smrť Darji Duginovej, dcéry ultranacionalistického ruského ideológa Alexandra Dugina, ktorá zomrela vlani 21. augusta pri explózii auta neďaleko Moskvy. Uviedol, že ruská tajná služba FSB odvrátila množstvo atentátov na ďalších ruských novinárov, pričom menoval zástupcov médií, ktorí sú často spájaní s prokremeľskou propagandou.

"Krv mŕtvych a ranených je na rukách Bidena, Macrona, Scholza a ďalších predstaviteľov štátov, ktoré podporujú režim Zelenského," napísal Volodin. Doplnil, že "s teroristami sa nevyjednáva, teroristi sa likvidujú".

Tatarský podľa médií zomrel v nedeľu v kaviarni po tom, čo vybuchla soška, ktorú mu venovala jedna z prítomných žien. Podľa ruských úradov touto ženou bola Darja Trepovovová, ktorá bola v pondelok zadržaná. Ruský protiteroristický výbor prípad označil za teroristický čin. Ruský prezident Vladimir Putin blogerovi posmrtne udelil vyznamenanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok