NHL: Arizona v zostave s Kelemenom prehrala v Seattli. Postup do play off si zabezpečili Vegas a Dallas

ta3 TASR
4.4.2023 07:03

Hokejisti Minnesoty prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL v Vegas Golden Knights 3:4 po nájazdoch, ale aj napriek tomu si zabezpečili postup do play off. V Západnej konferencii si postup do vyraďovačky zabezpečil aj Dallas, ktorý zdolal Nashville 5:1.

NHL: Arizona v zostave s Kelemenom prehrala v Seattli. Postup do play off si zabezpečili Vegas a Dallas
TASR/AP

Stars potiahol k triumfu Jason Robertson, zaznamenal gól a tri asistencie. V tejto sezóne tak prekonal hranicu 100 bodov, na konte ich má 101 za 43 gólov a 58 asistencií. Stý bod v ročníku zaznamenal po presnej strele v tretej tretine, keď využil presilovú hru. 

Americký útočník má výraznú zásluhu na tom, že Dallas je s 98 bodmi na čele Centrálnej divízie a o prvenstvo môžu zabojovať aj v Západnej konferencie, kde strácajú na Vegas päť bodov. "Chceme to prvé miesto, ale najprv sme museli dosiahnuť postup. Máme príležitosť sa pokúsiť posunúť v tabuľke vyššie v týchto nasledujúcich pár zápasoch. Do Dallasu sa vracia play off, takže to je to najdôležitejšie. Dosiahnutie 100-bodovej hranice je špeciálny míľnik," povedal pre nhl.com Robertson. Brankár domácich Scott Wedgewood nastúpil po prvý raz od 18. februára, kedy utrpel zranenie v dolnej časti tela, zaznamenal 26 úspešných zákrokov.

Sústredenie na dva body

K víťazstvu Vegas prispel najmä autor dvoch gólov Pavel Dorofejev, jeho spoluhráč William Karlsson mal dve asistencie. Líder Západnej konferencie vedie tabuľku o tri body pred Los Angeles Kings. Minnesote stačil zisk jedného bodu na zabezpečenie účasti v play off. 

Domáci sa presadili v prostrednej časti až trikrát a plný bodový zisk im zmaril 35 sekúnd pred koncom tretej tretiny druhým gólom v zápase Dorofejev. "Každý zápas hráme tak, aby sme získali dva body. Nesústredíme sa na to, aby sme sa dostali vyššie v tabuľke. Sústredíme sa na to, aby sme získali dva body. Teraz musíme zostať hlavne zdraví," povedal kouč Minnesoty Dean Evason.

Jednoznačný triumf Seattlu

Slovenský útočník Miloš Kelemen odohral v drese Arizony 9 a pol minúty na ľade Seattlu, domáci si pripísali hladký triumf 8:1. Kelemen si pripísal dva mínusové body. Pre Seattle, ktoré bojuje o účasť vo vyraďovačke, to bolo dôležité víťazstvo. 

Za triumfom ho potiahla až šestica dvojbodových hráčov zo všetkých formácií. Kanadský útočník Jared McCann sa prezentoval pri svojom 500. zápase v profilige dvoma gólmi, pričom prvý z nich strelil v oslabení. 

"Bola to pre mňa dlhá cesta, rozhodne to nebol ´príbeh Popolušky´. V niektorých momentoch som si musel svoju cestu vydrieť, ale myslím si, že vďaka tomu som lepší človek," poznamenal na margo dosiahnutého míľniku dvadsaťšesťročný útočník, ktorý strelil v prebiehajúcom ročníku tri z piatich gólov svojho tímu v oslabení.

NHL-výsledky

Dallas - Nashville 5:1

Minnesota - Vegas 3:4 pp a sn

Seattle - Arizona 8:1

Istý postup do play off:

Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers, Tampa Bay
Západná konferencia: Vegas, Edmonton, Los Angeles, Dallas, Minnesota  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok