Bývalý americký minister Mike Pompeo navštívil Ukrajinu. Putina netreba podceňovať, varoval

ta3 TASR
4.4.2023 06:51

Bývalý minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo v pondelok počas návštevy Kyjeva prejavil krajine bojujúcej proti ruskej agresii podporu. Vyhlásil, že bude pracovať na tom, aby Washington dodal Ukrajine stíhačky F-16 a rakety dlhého doletu. Informuje agentúra Reuters.

Bývalý americký minister Mike Pompeo navštívil Ukrajinu. Putina netreba podceňovať, varoval
TASR/AP

Pompeo v prejave pred ukrajinskými zákonodarcami, vládnymi predstaviteľmi, zástupcami armády, občianskymi aktivistami a študentmi povedal, že poskytnutie vojenskej pomoci Ukrajine je v najlepšom záujme Washingtonu.

Exminister zahraničných vecí USA, ktorý pôsobil aj ako riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA), tiež varoval, že ruského prezidenta Vladimira Putina netreba podceňovať. Zároveň zdôraznil potrebu vybudovať novú bezpečnostnú architektúru v Európe. "Musí existovať súbor opatrení, z ktorých bude jednoznačne jasné, že Vladimir Putin už nebude môcť (viesť útočnú vojnu)," dodal.

Pompeo na Ukrajinu pricestoval s delegáciou amerických podnikateľov a predstaviteľmi niekoľkých humanitárnych inštitúcií. Navštívil vojenskú nemocnicu a stretol sa aj s predstaviteľmi ukrajinskej vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok