V Marseille pri drogových prestrelkách zomreli traja ľudia, osem je zranených

TA3 ČTK
3.4.2023 11:11

V Marseille na juhu Francúzska v noci na pondelok pri troch prestrelkách spojených s drogovým prostredím zahynuli traja mladí ľudia, najmladšiemu z nich bolo 16 rokov. Ďalších osem ľudí je zranených. Dvaja sú v priamom v ohrození života, jednému z nich je 15 rokov, informovala agentúra AFP a stanica BFM TV.

V Marseille pri drogových prestrelkách zomreli traja ľudia, osem je zranených
TASR/AP (ilu)

Prvé výstrely zazneli okolo polnoci v štvrti Castellas, o život tu prišli dvaja ľudia. O chvíľu neskôr sa strieľalo len o kus ďalej, na druhej strane diaľnice A7 v blízkosti Aygalades. Obe miesta sú spájané s obchodom s omamnými látkami. Kvôli bojom o územie tu tento rok došlo už k niekoľkým potýčkam medzi konkurenčnými drogovými gangmi.

Zhruba hodinu po polnoci sa strieľalo v centre mesta blízko prístavnej štvrte Joliette. Tu jeden neplnoletý zahynul, jeden bol ťažko zranený a jeden ľahko. V súvislosti s jedným z nočných incidentov už polícia zadržala štyroch ľudí. 

Zatiaľ nie je jasné, či medzi jednotlivými streľbami existuje spojitosť. Od začiatku roka bolo v Marseille, druhom najväčšom francúzskom meste, zastrelených 13 ľudí, píše AFP. Najčastejšie sa strieľalo kvôli drogám, v meste je 130 miest spojených s distribúciou drog.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok